Sterilizare și adopție nu, eutanasiere da

0
58

Doar 28 de zile au de trăit patrupedele din padocuri
Urbis-Serv SRL Buzău, societatea administrată de către Primăria Buzău și abilitată să desfășoare activități de ecarisaj a prelungit durata de viață a câinilor capturați de la 14 la 28 de zile. Unul dintre consilierii locali ai municipiului Buzău a propus ca eutanasierea patrupedelor să nu aibă loc după 28 de zile astfel încât animalelor să li se acorde o șansă la viață, prin extinderea termenului astfel încât o persoană să le poată adopta.
Propunerea consilierului local a fost respinsă, directorul Urbis relatând că extinderea perioadei de viață a unui patruped în padoc ar aduce cheltuieli în plus societății.
Un alt consilier a propus o măsură prin intermediul căreia abandonul câinilor să ia sfârșit. Microciparea tuturor câinilor ar determina propietarii să se gândească de două ori înainte de a-i lăsa pe drumuri iar sterilizarea ar pune capăt înmulțirii necontrolate, întrucât uciderea lor nu este o soluție.
Reprezentanți ai asociațiilor de protecție a animalelor au atras atenția că eutanasierea nu este obligatorie atât timp cât există spațiu și hrană, existând orașe din țară care au renunțat la această metodă. Totodată Primăria Buzău nu desfășoară campanii gratuite de sterilizare și nici nu organizează campanii de adopție.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ