ȘTIINȚĂ ȘI SPORT,  ÎN ȘCOLILE DIN BUZĂU

0
78

Scolile din municipiul Buzău vor îmbina stiinta cu miscarea. Orasul nostru va fi primul din tară care va avea unităti de învătământ digitalizate. Mai exact, scolile vor avea echipamente moderne de pe care vor studia elevii. În acelasi timp, directorii scolilor au primit avertismentul să deschidă cât mai rapid terenurile de sport astfel încât copiii să aibă la dispozitie locuri sigure în care să facă miscare.

Au trecut aproape trei săptămâni de când consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre care prevede deschiderea terenurilor de sport din incinta școlilor. Dar nici până acum directorii unităților nu au pus în aplicare hotărârea, iar atât părinții, cât și copiii sunt revoltați. Pentru a rezolva problema, șefii din Palatul Comunal au trimis adrese către toate școlile.

Dacă în mare parte, problema sportului a fost rezolvată, acum școlile din municipiu vor intra într-un proces de digitalizare. Buzăul va fi gazda unui proiect- pilot menit să modernizeze sistemul de învățământ.

Proiectul ce urmează să fie pus în practică în școlile din Buzău se numește Adservio și este o platformă care oferă în timp real toate informaţiile de care părintele sau elevul are nevoie, fără a mai fi nevoit să caute prin rapoarte, cataloage și dosare. Profesorii primesc tablete și pot posta subiecte de discuție, pot primi temele elevilor direct în cont și le pot oferi feedback. La rândul lor, părinții pot obține orice informație despre notele și absențele elevilor, iar directorii au acces la orice informaţie, de absolut oriunde. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ