STUDENŢI LA MEDICINĂ, VOLUNTARI LA SPITALUL JUDEŢEAN

0
56

13 studenți de la Univeristatea de Medicină ”Carol Davila” din București
vor veni la Buzău, în calitate de voluntari. Ei îi vor ajuta pe medicii care lucrează în secţiile unde sunt trataţi pacienţi cu Covid 19, pe toată perioada stării de urgenţă. Consiliul Judeţean Buzău se va ocupa de găzduirea tinerilor voluntari şi va suporta costurile pentru cazarea şi masa acestora.
În baza unei ordonanţe de guvern care permite studenţilor din anii terminali de la facultăţile de Medicină să desfăşoare activităţi de voluntariat în spitale COVID-19, 13 medicinişti sunt aşteptaţi la Buzău. Autorităţile judeţene îi aşteaptă cu braţele deschise pe studenţii de la Bucureşti şi speră chiar să îi convigă să revină, în calitate de medici, după absolvirea facultăţii.
Un singur lucru îi nemulţumeşte pe cei din conducerea Consiliului Judeţean Buzău. Actul normativ ce reglementează voluntariatul studenţilor la Medicină, în secţiile Covid ale spitalelor, nu prevede şi finanţarea.
Problema va fi rezolvată la nivel local, mâine într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean ce are pe ordinea de zi, printre altele, şi un proiect cu privire la asigurarea, din bugetul propriu a serviciilor hoteliere de cazare şi masă pentru studenții voluntari repartizați la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ