SUBPREFECT CU EPOLEȚI

1
588

Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, Petrică-Lucian Foca, va fi numit, în scurt timp, subprefect. În acest moment, generalul Foca este angajat al Consiliului Judeţean Buzău, pe funcţia de „consilier clasa întâi, gradul profesional superior”. Prin numirea lui Lucian Foca în echipa de conducere de la Casa Albă, va fi înlocuit actualul prefect, Sorin Gheorghe.
Se fac schimbări în echipa de conducere de la Instituția Prefectului. Fostul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Petrică-Lucian Foca, general cu trei stele pensionar, va fi numit, în scurt timp, subprefect. În acest moment, generalul Foca este angajat al Consiliului Judeţean Buzău, pe funcţia publică de execuţie de „consilier clasa I, gradul profesional superior” în cadrul Serviciului achiziţii şi contracte, Compartimentul achiziţii publice. El ocupă acest post în urma unui concurs, la care a fost singurul candidat.
Anterior acestei poziţii, generalul în rezervă Petrică-Lucian Foca a fost, din luna septembrie 2017 şi până la sfârşitul lunii ianuarie 2018, consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al fostului premier Mihai Tudose. Generalul Petrică-Lucian Foca, în vârstă de 58 de ani, s-a pensionat din Armată la sfârşitul lunii august 2017, preşedintele Klaus Iohannis semnând atunci şi decretul privind înaintarea sa în gradul de general-locotenent cu trei stele, la trecerea în rezervă.
Foca a condus în ultimii ani Divizia 2 Infanterie „Getica“, iar din luna mai 2017 fusese avansat în funcţia de comandant al Forţelor Întrunite din cadrul Statului Major General. Retragerea lui Foca din Ministerul Apărării Naţionale a venit la doar trei luni după preluarea de către acesta a conducerii Comandamentului Forţelor Întrunite.
În perioada 2000-2004 a fost comandant al Detaşamentului şi Batalionului de Informaţii Militare, iar între anii 2010-2014, comandant al Brigăzii de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru Averescu”. Din 2014 a condus, vreme de trei ani, Divizia 2 Infanterie „Getica”. Lucian Foca ar urma să îl înlocuiască din echipa de conducere de la Casa Albă pe actualul subprefect, Sorin Gheorghe, care ocupă această funție din toamna anului 2015.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ