Sunt anunțate dosare penale pentru incendiatori

0
7

Păduri, instalații petroliere și clădiri cuprinse de flăcări
Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea a anunțat controale ample ale Gărzii de Mediu Buzău după incendiile de vegetație uscată ce au cuprins mii de hectare de teren. Ultimul dintre incendii s-a produs la Cislău și s-a extins în fondul forestier. Autoritățile au ajuns la capătul răbdării și anunță dosare penale pentru vinovați.
Peste 1000 de hectare de teren au fost incendiate în luna februarie în comuna Beceni iar alte 700 s-au făcut scrum zilele trecute la Scorțoasa. Incendiile de vegetație uscată au continuat cu cel de la Cislău care a cuprins și o bună parte din pădure.
S-a ajuns prea departe, anunță autoritățile. Incendiile de vegetație au fost puse intenționat de cei care și-au dorit să își curețe terenurile agricole, fără să țină cont de nicio măsură de protecție motiv pentru care se vor alege cu dosare penale, a anunțat prefectul județului Buzău.
Pompierii fac apel la resposabilitate și recomandă agricultorilor să nu dea foc terenurilor pentru a le curăța, fără a-și lua măsurile necesare de protecție și fără a înștiința autoritățile.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ