SUSŢINERE PENTRU ADUCEREA POLITEHNICII LA BUZĂU

0
45

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a fost recent la Buzău, în calitate de reprezentant al Universităţii Politehnica București. Scopul vizitei a fost susținerea demersului PRO România de a adunce o filială a Universitații la Buzău. ReprezentanțiiPolitehnicii au avut o întâlnire cu liderul organizaţiei Buzău a Pro România, Felix Rache, pentru stabilirea viitoarei locații a unității de învătământ.
Ecaterina Andronescu susține că este important ca Buzăul să aibă o secție a Politehnicii din București pentru că toate orașele dezvoltate au și învătământ universitar. La facultăţile din București,sunt foarte mulți buzoieni, iar costurile cu cazarea și hrana de zi cu zi, nu sunt la îndemâna oricui. Fostul ministru susține inițiativa deschiderii unei filiale a Politehncii la Buzău, pentru că e mai simplu ca un număr de profesori să se deplaseze la Buzău pentru a preda studenților buzoieni.
Sub motto-ul “Ingineria salvează Buzăul”, Felix Rache, liderul organizaţiei judeţene Buzău a Pro România susține că înfiinţarea, la Buzău a unei filiale a Universităţii Politehnice, înseamnă un plus de valoare și un plus de creștere economică.
Demersul va continua prin întâlniri cu mediul de afaceri din județul Buzău .

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ