SUTE DE CERERI DE DEBRANȘARE

0
151

Sute de buzoieni au dat fuga la Regia Autonomă Municipală pentru a depune cerere de debranșare. Buzoienii nu știu dacă vor mai primi subvenție de la Primărie, iar din propriul buzunar nu pot suporta prețul integral al unei gigacalorii. În același timp, nu a fost înregistrată nicio cerere de debranșare din partea unei instituții publice.
Aproape 400 de cereri de debranșare au fost primite de către Regia Autonomă Municipală din partea buzoienilor, de la sistarea agentului termic. Cifra este una destul de mare comparativ cu cererile înregistrate în anii precedenți, dar reprezentanții Regiei spun că se așteptau la această avalanșă.
Vestea bună pentru societatea de termoficare este că nicio instituție publică sau unitate de învățământ nu a solicitat debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire, în această vară.
Cel mai probabil, buzoienii care au solicitat debranșarea s-au temut de facturile foarte mari pe care ar putea să le plătească pe timpul iernii în condițiile în care municipalitatea nu a mai dat asigurări că buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor mai beneficia de subvenții.
Până în luna septembrie, preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi, 230 lei.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ