Sute de contestații la Bac! Cele mai multe lucrări contestate la română

0
89

Româna este cea mai contestată materie anul acesta la Bacalaureat. Din cele peste 750 de contestatii depuse cele mai multe au fost la limba si literatura română. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean spun că în cele mai multe cazuri cei care au cerut recorectarea lucrărilor au fost candidatii care au primit note mari.
Ieri s-au afisat primele rezultate la examenul de Bacalaureat si tot ieri, elevii nemultumiti de modul in care le-au fost punctate lucrările au putut depune contestatii. Aproape opt sute de elevi au cerut recorectarea lucrărilor.
Surprinzător, contestațiile nu au fost depuse de elevi care au luat note mici la Bacalaureat ci de candidatii care au obtinut note mari.
Anul acesta din cei 2.706 candidati care au sustinut examenul maturității, peste 470 au obtinut note cuprinse intre 9 si 9, 99, aproape 700 au obtinute note intre 8 si 8, 99 si un singur elev a reusit sa obtina media 10. Asa se face ca anul acesta procentul de promovabilitate in judetul Buzau este mult mai mare fata de cel de anul trecut.
Afișarea rezultatelor finale, după corectarea contestațiilor, se va face pe 10 iulie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ