SUTE DE POLIŢIŞTI ŞI JANDARMI ASIGURĂ PAZA SECŢIILOR DE VOATRE

0
27

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului de Interne angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor locale din 27 septembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică. Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, se vor află în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.
Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.
“În perioada 26-27 septembrie a.c., aproximativ 800 de lucrători ai M.A.I, vor asigura paza şi protecţia a 426 de secţii de votare constituite pe raza județului Buzău, în 368 de locații .
Duminică, 27 septembrie a.c., peste 200 de poliţişti și de jandarmi vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă”, a transmis Inspectoratul De Poliţie Judeţean Buzău
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.
Astfel polițiștii vor fi constituiți în 35 de echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

LAURENŢIU MARINOV/ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ