Sute de șomeri au rămas fără indemnizații

0
39

Pandemia afectează măsurile de sprijin pentru buzoienii fără locuri de muncă
Sute de persoane au rămas fără indemnizația de șomaj în acest an ca urmare a faptului că au refuzat locurile de muncă sau cursurile de calificare. Pe de altă parte, conducerea Agenție Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău recunoaște că instituția nu poate profesionaliza șomeri din pricina măsurilor impuse de autorități pe fondul pandemiei.
Cursurile de calificare organizate de AJOFM reprezentau o soluție viabilă pentru reintegrarea unor categorii sociale, pe piața muncii. De aproximativ doi ani au fost suspendate iar o parte dintre ele nu se pot organiza la distanță.
Pe de altă parte, șomerii care refuză cursuri de calificare ori locuri de muncă își pierd dreptul de a mai încasa ajutorul bănesc. De la începutul anului până în prezent, sute de oameni au rămas fără indemnizație, fie pentru că au refuzat o slujbă recomandată de AJOFM, fie pentru că au plecat la muncă în străinătate.
Cât privește bursa generală a locurilor de muncă, o altă soluție prin care angajatorii erau puși față în față cu șomerii astfel încât la final o bună parte din locurile de muncă disponibile să fie ocupate, nu se mai organizează tot din pricina pandemiei. AJOFM a luat decizia organizării unor mini-burse locale la angajatorii care solicită în mod expres forță de muncă.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ