SUTE DE STEAGURI DE 1 DECEMBRIE, LA BUZĂU

0
217

Ziua de 1 Decembrie va fi una deosebită la Buzău. Principalele artere vor fi înțesate de steagurile tricolore, iar în Piața Dacia va fi organizat un eveniment la care vor participa artiști români stabiliți în străinătate.

Buzăul va îmbrăca de 1 Decembrie haine de sărbătoare. Deja municipalitatea are în plan un proiect măreț care va scoate orașul din anonimat. Pentru prima data, în Buzău, pe principalele artere ale orașului vor fi arborate steagurile tricolore. Pentru un astfel de eveniment, Primăria Buzău a achiziționat deja 800 de steaguri.

Surprizele oferite de administrația locală nu se opresc aici. Se are în vedere organizarea unui amplu spectacol pe platoul din Piața Dacia. După cum spun reprezentanții Palatului Comunal, pe scena ce va fi amplasată în centrul orașului, vor urca artiști români din toate regiunile țării dar și din străinătate.

1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România în 1990, prin legea promulgată de președintele acelei perioade, Ion Iliescu. Ziua națională a României a fost între 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a avut loc la 1 decembrie 1918.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ