”Tabăra Măgura”, muzeu în aer liber

0
2

Poate fi vizitat și noaptea
Muzeul Județean Buzău a deschis în formă modernizată Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura”, secție externă care a trecut printr-un amplu program de modernizare. Sub titulatura generică de ”Revalorificare muzeală a Taberei Măgura” între anii 2018 și 2022 Consiliul Județean Buzău prin Muzeul Județean Buzău în colaborare cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei prin Mănăstirea Ciolanu au efectuat ample lucrări de modernizare cu scopul de a pune în valoare întregul ansamblu artistic Măgura.
Anul 2019 a însemnat începutul lucrărilor de igienizare în edițiile 1970-1978, continuate de înlocuirea sistemului de panotaj, înlocuirea coșurilor de gunoi, introducerea serviciilor de pază umană în perioadele de risc. În acest an au fost continuate acțiunile de igienizare, a fost reparat drumul de legătură dintre DJ 203G și edițiile 1979-1985, au fost montați stâlpii pentru iluminatul ecologic, au fost montate și puse în funcțiune camerele ce alcătuiesc sistemul de monitorizare video, au fost realizate și montate sistemele QR code, au fost montate cabine de pază și toalete ecologice.
Alături de Muzeul de Etnografie ”Casa Vergu Mănăilă” și Muzeul Chihlimbarului Colți, Muzeul în aer liber ”Tabăra Măgura” întregește oferta culturală a județului Buzău, în scopul promovării valorilor culturale și artistice.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ