Târguri educaționale pentru elevi și studenți

0
22

Liceul Tehnic și Universitatea “Dunărea de Jos” și-au prezentat specializările
A fost forfotă de studenți și liceeni la Universitatea “Dunărea de Jos” Galați, instituție de învățământ superior care a organizat în EuroCampusul de la Buzău un târg educațional. Cadrele universitare dar și studenții au încercat să convingă elevii din anii terminali să li se alăture în cadrul facultăților, prezentându-le oferta din acest an. Cei prezenți au flat despre specializările și locurile disponibile, bucurându-se în același timp de o atmosferă deschisă și plină de surprize.
Târgul educațional a adus în prim plan pe lângă specializările din cadrul universității și mici demonstrații de tehnică sau expoziții de pictură.
Un eveniment similar a avut loc și la Liceul Tehnic Buzău. În cadrul Seminarului de informare și promovare a învățământului profesional dual, cadrele didactice și-au prezentat în fața elevilor ofertele educaționale pentru anul școlar 2023-2024. A fost o întâlnire la care au participat și agenți economici, a precizat directorul istituției, cei care se confruntă în ultima perioadă cu o lipsă acută de personal calificat.
Învățământul duală însemnă pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile școlii. Cu ajutorul unor parteneriate, elevii devin salariați încă din timpul anilor de curs și se califică pentru o profesie solicitată de agenții economici.

Florin Zafiu

Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ