Taxe mai mici la salubritate! Buzăul şi-a atins ţinta de colectare şi reciclare a deşeurilor

0
49

Campania “Sacul galben” si montarea pubelelor de colectare selectivă a deseurilor în municipiul Buzău nu au fost în zadar. Pentru că si-a atins tintele de reciclare si reducere a cantitătilor de deseuri ce ajung la groapa ecologică pretul la serviciul de salubrizare va scădea. Autoritatile spun că preturile vor fi ajustate în mai putin de o lună, la următoarea sedintă a Consiliului Local Municipal.
Investiţiile în infrastructura de salubrizare au făcut ca ţintele de colectare a deşeurilor să fie atinse de municipiul Buzău. Conform normelor europene, administraţiile locale trebuie să reducă pe cât poisibil depozitarea deşeurilor pentru a proteja mediul înconjurător şi să încerce colectarea şi reciclarea acestora. În acest an municipiul Buzău a reuşit să colecteze dublul cotei stabilite pentru 2017 motiv pentru care preţul pe care buzoienii îl vor plăti în contul serviciului de salubrizare va scădea.
Modificarea preţului urmeaza sa fie stabilită la următoarea şedinţă de Consiliu iLocal Municipal. Astfel, buzoienii ar putea plăti cu aproape 1,50 de bani mai puţin având în vedere că în acest moment abonamentul pentru serviciul de salubrizare costă în jur de 7 lei.
Buzoienii s-au bucurat la aflarea acesti vesti şi ar dori ca Primăria să ia în considerare şi micşorarea preţului la apă potabilă.
Hotătârea privind ajustarea preţurilor a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi urmează a fi adoptată de către toate oraşele care şi-au atins ţintele de colectare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ