Temeri privind modernizarea centrului

0
46

Fănică Bârlă despre Piața Dacia: “Pe calculator poți să faci Burj Al Arab”
Un fost viceprimar al municipiului Buzău atrage atenția asupra faptului că proiectul privind modernizarea Pieței Dacia ar putea avea soarta Iazului Morii, adică una pe hârtie alta în realitate. Fănică Bîrlă a dezvăluit că deși își dorește un centru înnoit se teme ca la final rezultatul să fie unul cu totul diferit.
Fănică Bîrlă, fostul viceprimar al municipiului Buzău a precizat că proiectul de modernizare a centrului orașului este de bun augur. Cu toate acestea, fostul reprezentant al primăriei crede că marmura din Piața Dacia ar fi trebuit conservată. Mai mult decât atât există o teamă ca nu cumva la finalul lucrărilor, rezultatul să fie altul decât cel prezentat de administrația locală.
Primăria Municipiului Buzău a dat publicității mai multe imagini care arată Piața Dacia la finalul lucrărilor de modernizare. Proiectul prevede amenajarea de spații verzi, montarea unor bănci moderne, fântâni arteziene adaptate noului stil, toate înglobate într-o zonă pietonală extinsă. În locul marmurei din centrul orașului va fi pus granit cu motive tradiționale românești, Piața Dacia reunind astfel două curente, unul modernist și altul clasic românesc. Fostul viceprimar al municipiului Buzău atrage atenția însă că nu de puține ori proiectele de pe hârtie nu sunt aceleași cu cele de la finalul lucrărilor de investiții.
Lucrările de modernizare a centrului vor dura aproximativ un an iar valoarea investiției depășește 5 milioane de euro.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ