TEST DE ÎNCREDERE

0
61

Buzoienii sunt sfătuiți să renunțe la a mai da ,,șpagă” oriunde se duc pentru a fi siguri de reușită. Vorbim aici și despre sistemul medical, acolo unde nu puține au fost cazurile în care cadrele medicale au fost acuzate că au luat bani de la aparținătorii pacienților internați pentru a avea parte de servicii decente. Propunerea vine din partea managerului Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.

Pacienţii continuă să ofere mită, iar cadrele medicale, care au salarii mici, să accepte. Este concluzia la care a ajuns revista britanică The Economist într-un material efectuat în urmă cu ceva timp și dedicat șpăgii din sistemul medical post-comunist. Acest fapt este recunoscut atât de către angajații sistemului medical, cât mai ales de oamenii care apelează la această modalitate. Un fenomen de acest gen este prezent și în sistemul medical buzoian. O recunoaște și managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian. În cadrul unei emisiuni, el a declarat că, de când a preluat șefia celei mai mari unități spitalicești din județul Buzău, încearcă să elimine acest fenomen.

Directorul Spitalului Județean Buzău le propune tuturor buzoienilor să renunțe la a mai oferi aceste atenții pentru a vedea care sunt efectele acțiunii lor. Pe de altă parte, Claudiu Damian spune că această practică ar putea fi complet elimină și cu ajutorul buzoienilor care ar trebui să reclame astfel de situații în scris și nu verbal.

În luna iunie a acestui an, o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prevedea că medicii angajaţi în spitalele din sistemul public de sănătate din România nu mai au voie să primească de la pacienţi, micile atenţii sub formă de plăți suplimentare sau donaţii.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ