TICHETE PENTRU SĂRMANI ȘI VÂRSTNICI

2
696

Prefectura a început distribuirea tichetelor de masă caldă persoanelor vârstnice și familiilor nevoiașe. Demersul este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate . Valoarea unui tichet electronic este de 180 lei și acestea urmând să ajungă la benefiari prin intermediul primăriilor.
În aceste vremuri, când pandemia de coronavirus face viața din ce în ce mai grea, persoanele nevoiașe și pensionarii județului Buzău vor primi un spijin din partea autorităților. Prin intermediul primăriilor, peste 10.000 de buzoieni vor beneficia de mese calde în baza unor tichete de masă electronice. Acestea vor ajunge, prin intermediul primăriilor, la pensionarii cu vârste de cel puțin 75 ani, cu venituri de până la 704 lei. De asemenea, de mese calde beneficiază și persoanele şi familiile fără adăpost, cele evacuate, care nu au domiciliu stabil și în mod special familiile monoparentale.
Fiecare plic care este destinat unui beneficiar cuprinde cardul pentru mese calde, codul pin, necesar activării cardului și lista unităților afiliate care acceptă tichete sociale pentru mese calde. Cei mai mulți beneficiari, peste 450, se află în municipiul Buzău. Urmează oraşul Pogoanele cu aproape 300 de persoane și comuna Vadu Pașii cu peste 250 de beneficiari.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cum poate beneficia un bătrân de tichetele de masă caldă, dacă valoarea pe o zi este de 40 lei?Cei din vârful muntelui adică de la 50 ,60 de km ,cum sa vină zilnic să ia mâncarea calda din oraș?Este bătaie de joc,persoanele respective abia ies până la poartă. Ce ajutor este ăsta?

  2. Cum poate beneficia un batran de 90 de ani, aproape nevazator, de tichetele de masa calda, care locuieste intr-un sat la o distanta de 25 km de Buzau, copiii lui avand domicilii la cca 150 km departare?

LĂSAȚI UN MESAJ