TINERI, INTERESAȚI DE AGRICULTURĂ

0
57

”Programul Tomata 2018” reprezintă un real interes pentru tinerii agricultori. O spun reprezentanții Direcției Agricole Buzău care, în primele două luni ale acestui an, au înregistrați în baza lor de date aproximativ 450 de beneficiari ai acestui program. Specialiștii sunt extrem de optimiști privind creșterea numărului de fermieri care vor primi acest sprijin financiar, ținând cont de faptul că aceeași cifră de beneficiari era înregistrată pe tot parcursul anului 2017.

Pentru Programul Tomata 2018, au depus cereri de ajutor de minimis la Direcţia Agricolă Judeţeană Buzău și mulți tineri. Acest lucru, spun reprezentanții instituției amintite, este îmbucurător, semn că tinerii sunt interesați de ramura legumiculturii.

Cei mai mulți dintre fermierii care s-au înscris în programul de susţinere a produselor autohtone fac parte din bazinele legumicole deja cunoscute, însă există și cereri de ajutor de minimis în premieră.

Valoarea ajutorului de minimis în cadrul Programului Toamta 2018 este de 3.000 euro de beneficiar pe an. Pentru a fi eligibil, legumicultorul trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată “Program susţinere tomate, 2018”, să obţină o producţie de minimum 2 kg de tomate pe mp şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ