TINERI REȚINUȚI, DUPĂ UN FLAGRANT DELICT 

0
52

Ghinion pentru doi tineri de 18 şi 20 de ani, din Lipia, care au fost prinși în flagrant delict, de polițiștii buzoieni, în timp ce încercau să fure dintr-o mașină de pe raza municipiului. Suspecții au intrat în vizorul oamenilor legii în urma mai multor reclamații privind  furtul din autoturisme. Tinerii erau începători, în condițiile în care mașinile sparte erau mărci vechi și erau ușor de descuiat. Din cercetări, polițiștii au descoperit faptul că, în noaptea de 6 spre 7 martie, suspecții s-ar fi deplasat cu o mașină, în Buzău, iar prin forţarea sistemelor de asigurare ar fi sustras acumulatorul şi aparatul radio CD dintr-un autoturism parcat pe raza municipiului, fiind depistaţi de poliţişti imediat după comiterea faptei. În urma probatoriului administrat de poliţişti, a reieşit faptul că aceştia ar mai fi sustras bunuri(acumulatori şi aparate radio) şi din alte 4 autovehicule, parcate pe raza municipiului Buzău, în perioada 28 februarie – 7 martie 2018. Prejudiciul cauzat depăşeşte 1600 de lei, fiind recuperat de poliţişti integral şi predat persoanelor vătămate. Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea luării măsurilor legale.

S-A AFIŞAT PROGRAMUL

La o săptămână de la inaugurarea Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov,  Spitalul Județean Buzău a afișat astăzi, pe site-ul instituției, un tabel în care este trecut programul cabinetelor medicale, datele de contact ale medicilor și numerele de telefon la care aceștia pot fi apelați. La acest moment, în urma concursurilor organizate de Spitalul Județean Buzău, la Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov există medici pentru specialitățile chirurgie generală, obstetrică-Ginecologie și O.R.L.

ÎNSCRIERI LA CLASA 0

Părinţii care au copii ce se pregătesc pentru clasa 0 au început demersurile pentru înscrierea acestora în anul şcolar 2018-2019. Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie- 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

COSTURI MAI MICI

De la 1 mai vom plăti mai puțin, mai exact cu 12,5%, pentru interconectarea între rețele de telefonie mobilă. Potrivit unui comunicat de presă emis de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii, măsura luată este una tranzitorie şi înseamnă că tarifele de interconectare sunt reduse de la 0,96 eurocenţi pe minut, până la 0,84 eurocenţi pe minut. Înainte ca ANCOM să ia această decizie, țara noastră avea cele mai mari tarife din Uniunea Europeană, raportate la puterea de cumpărare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ