“Ținutul Buzăului” a ajuns la Bruxelles

0
57

Expoziție de fotografie în oglindă
Institutul Cultural Român de la Bruxelles și Ambasada României în Regatul Belgiei au organizat expoziția de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Muzeului Județean Buzău, în urma obținerii validării oficiale ca geoparc internațional UNESCO, recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală. Este vorba despre o expoziție în oglindă, una la Bruxelles și alta la Buzău care poate fi văzută în perioda iunie – septembrie 2022.
Expoziția este alcătuită din 30 de fotografii de mari dimensiuni care înfățișează unele dintre cele mai importante zone culturale și turistice ale județului Buzău.
Geoparcul ŢINUTUL BUZĂULUI a devinit astfel cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după Țara Hațegului. Lista globală este compusă din 177 de zone geografice din 46 de țări. În plus, Muzeul Județean Buzău a depus, în luna aprilie 2022, candidatura pentru a înscrie Muzeul Chihlimbarului de la Colți, punct de atracție de mare importanță al ŢINUTULUI BUZĂULUI, în competiția European Museum Awards.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ