„Ținutul Buzăului” la un pas de a deveni Geoparc Global

0
13

Vor pozitiv din partea UNESCO
„Ținutul Buzăului” este la un pas de a deveni Geoparc Global. A primit deja votul pozitiv în cadrul Consiliului UNESCO, o nouă etapă parcursă înaintea marelui vot final de anul viitor. Recunoașterea internațională va aduce beneficii din punct de vedere turistic și financiar, au precizat reprezentanții Asociației Ținutul Buzăului.
PETRE EMANOIL NEAGU FACEBOOK
“O veste foarte bună! Ținutul Buzăului a primit…un vot pozitiv în Consiliul UNESCO, ceea ce înseamnă că suntem recomandați să devenim Geoparc Global UNESCO în 2022! Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și sunt mândru că Ținutul Buzăului va primi recunoașterea internațională pe care o merită! În primăvară va avea loc votul boardului UNESCO, care reprezintă ultimul pas și care se bazează pe recomandarea dată…de Consiliul UNESCO. Ne mai despart doar câteva luni de votul final, care va fi cu siguranță unul pozitiv!”, a transmis președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Ce se întâmplă mai departe? Autoritățile vor trebui să pună în valoare Ținutul Buzăului astfel încât la evaluare, UNESCO să mențină titlul de Geoparc Global.
Titlul UNESCO ar putea aduce mari beneficii județului atât din punct de vedere turistic cât și din punct de vedere financiar.
Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți, sunt doar câteva puncte de atracție turistică reunite sub umbrela Ținutului Buzăului.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ