Topul comunelor cu cele mai multe terenuri agricole de vânzare

0
31

Legislație împotriva samsarilor agricoli
În anul 2021 au fost vândute mai puține terenuri agricole față de anul 2020, potrivit Direcției Agricole Buzău. Acest fapt se datorează legislației actuale care ar împiedica specula. Totuși, câteva comune rămân în continuare în topul celor mai căutate atunci când vine vorba despre tranzacții cu terenuri agricole.
În anul 2021 au scăzut tranzacțiile cu terenuri agricole, potrivit statisticilor Direcției Agricole. Diferența este notabilă, raportată la dosarelor depuse și suprafețele de teren vândute.
Scăderea tranzacțiilor cu terenuri este pusă pe seama legislației. În acest moment, pentru a vinde un hectar agricol, un fermier trebuie să aștepte până la 90 de zile. O perioadă destul de lungă dar care înlătură samsarii.
Comuna Ziduri a înregistrat în anul 2021, 607 dosare de vânzare cu o suprafață de 306 hectare de teren, urmată de comuna Glodeanu SĂrat cu 355 de dosare și Baltă Albă care a înregistrat 337. La polul opus, în anul 2021, comune precum Pardoși, Odăile sau Murgești nu au înregistrat niciun dosar de vânzare.
Terenurile agricole care s-au vândut cu cele mai mari prețuri au fost în comuna Vernești, un metru pătrat costând 59 de lei. În antiteză, un metru pătrat de teren agricol în comuna Bozioru sau Valea Salciei s-a vândut cu un leu.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ