Topul reclamațiilor către Avocatul Poporului

0
76

Buzoienii se plâng de funcționarii publici
Potrivit reprezentanților instituției Avocatul Poporului, buzoienii care se adresează instituției reclamă tergiversări în eliberarea titlurilor de proprietate dar și un comportament neadecvat al funcționarilor publici. Totodată Avocatul Poporului s-a autosesizat în mai multe situații și a trimis către instituțiile publice aflate în culpă recomandări pentru remediere.
Avocatul Poporului s-a aflat la Buzău pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţ şi pentru a primi petiţii. Potrivit reprezentanților instituției, cele mai multe plângeri fac referire la neacordarea titlurilor de proprietate de către autorități.
Printre nemulțumirile buzoienilor se numără și atitudinea unor functionari publici atunci când li se solicită anumite servicii.
Totodată instituția s-a autosesizat cu privire la o serie de disfuncționalități apărute în modalitatea de informare a pacienților din spitale și a solicitat remedierea lor.
În fiecare lună instituția Avocatului Poporului desfășoară activități juridice în sediul Consiliului Județean Buzău, acolo unde cetăţenii pot solicita în mod gratuit sfaturi și pot depune petiții, atunci când se simt nedreptățiți de măsurile sau deciziile unei autorități publice.

Iuliana Sârbescu//Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ