TOTUL MERGE STRUNĂ

0
54

Autoritățile județului sunt pregătite să întâmpine fără probleme iarna care se instalează încet, dar sigur. Avertizarea de cod galben și portocaliu de ploi și ninsori emisă de meteorologi la nivelul județului nostru nu pare să îi sperie pe șefii de la Casa Albă. Astăzi, a avut loc o ședință restrânsă a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care s-au dispus măsurile ce se impun în cazul avertizărilor de vreme extremă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Buzău două avertizări cod galben și portocaliu de vreme rea. Mai exact, partea de nord a județului se află, din această seară și până mâine după-amiază, sub atenționare de cod portocaliu de ninsori. Restul județului se află sub cod galben de ploi, vânt și lapoviță, avertizare valabilă pentru o zi, începând de astăzi de la ora 16.00. Tocmai pentru a preîntâmpina posibilele probleme care ar putea să apară, s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căruia s-au dispus măsurile ce se impun în astfel de situații. Autoritățile spun că totul este pus la punct și nu cred că vor avea parte de probleme în această perioadă.

Spre finele lunii octombrie a acestui an, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei videoconferințe, a făcut un apel la autorităţile locale să se pregătească de iarnă. Totodată, demintarul le-a spus prefecţilor să ceară evaluări administratorilor de drum cu privire la acele segmente unde au fost probleme în fiecare an, să discute cu primarii care au în coordonare comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, să se asigure că aceste comitete îşi cunosc responsabilităţile şi să comunice permanent cu furnizorii de energie electrică. Reprezentanții Prefecturii Buzău au format atunci mai multe echipe care au mers în teren pentru a afla cât de pregătite sunt primăriile din județ pentru a face față acestei ierni.

Buzăul a fost afectat serios în iernile din anii trecuți, atunci când ninsorile abundente au paralizat traficul în multe dintre zone din județ și au izolat sate întregi. În judeţul Buzău, doar pe o parte din porţiuni de drumuri naţionale precum și pe drumul european vor fi amplasate parazăpezi. Pentru a se evita problemele ce ar putea să apară în această iarnă, ar fi nevoie de amplasarea de parazăpezi, pe mai bine de 30.300 de metri liniari.

(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ