Traffic Snake Game, un joc prietenos cu mediul

0
209

Elevii încurajați să se deplaseze pe jos sau cu bicicleta
Școala Gimnazială nr.7 Buzău desfășoară o campanie sub forma unui joc denumit Traffic Snake Game adresat școlilor primare, care are drept scop încurajarea copiilor și părinții deopotrivă de a opta pentru moduri alternative de deplasare sau mai prietenoase cu mediul înconjurător cum ar fi spre exemplu mersul pe jos, cu bicicleta, transportul în comun sau împreună cu alți copii dar în aceeași mașină.
Pe parcursul celor 2 săptămâni, de fiecare dată când vine la școală pe jos, cu bicicleta, cu mijloace de transport în comun sau împreună cu alți copii în aceeași mașină, fiecare copil lipește zilnic câte un punct colorat pe autocolantul rotund verde care, la sfârșitul fiecărei zile, se lipește pe banner-ul Traffic Snake montat pe holul sau în curtea școlii.Scopul final este ca acesta să fie acoperit de autocolante rotunde verzi, până la finalul celor 2 săptămâni.
Pe parcursul campaniei, zilnic, cadrele didactice fac un scurt sondaj prin ridicarea mâinii, în rândul elevilor, pentru a monitoriza progresul în raport cu țintele școlii și completează un formular. În schimb, elevii primesc recompense când ajung la punctele cheie colorate de pe banner care pot include o zi fără teme, 15 minute în plus de joacă sau activități similare.
La finalul celor 2 săptămâni, când copiii ajung cu autocolantele rotunde verzi la capătul banner-ului sunt premiați.
Campania se desfășoară pe durata a două săptămâni, între 19 – 30 septembrie 2022 care coincide cu Săptămâna Europenă a Mobilității.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ