TRAGEDIE LA RÂMNICELU

0
81

Un bărbat a murit intoxicat cu dioxid de carbon de la vinul aflat în fermentație. Atât el cât și soacra sa au fost descoperiti prăbuşiţi în beciul casei de catre o vecina. Octogenara a fost dusă, în comă profundă, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

O vecină i-a descoperit pe cei doi, soacră şi ginere, prăbuşiţi în pivniţă. Femeia povestește că îi vizita zilnic, ceea ce a făcut și ieri. Prima dată, ea a bătut la poarta casei pe la ora 16.00. N-a răspuns nimeni şi a plecat. Un sentiment sumbru i s-a cuibărit în inimă, iar după mai bine de două ore a revenit. Atunci i-a găsit pe cei doi, ginerele de 74 de ani și soacra acestuia de 87 de ani, căzuți unul peste celălalt în beciul situate sub garajul casei.

Bărbatul a coborât în beci pentru a verifica damigenele de vin. Pentru că după o perioadă acesta nu s-a mai întors în casă, soacra lui s-a dus să vadă ce se întâmplă. A fost doborâtă şi ea de gazul otrăvitor. Odată ce vecinii au alertat autoritățile până la sosirea acestora sătenii şi-au scos, pe braţe, vecina din aerul toxic. Acest lucru a salvat-o pe bătrână.

Pe bărbat l-au scos pompierii, care au folosit tuburi de oxigen ca să ajungă la el. Era însă prea târziu. Medicii n-au mai reuşit să-l readucă la viata.

Octogenara a fost dusă, în comă profundă, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Bătrâna internată la secția de Terapie Intensivă a stat toata noaptea in coma. Medicii de la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat au facut tot posibilul pentru a o mentine in viata. Marți dimineață, la ora 9,30 ea a fost adusă cu o ambulanță la Spitalul Județean Buzău. Medicii buzoieni sunt rezervați privind evolutia starii pacientei.

Autoritățile le recomandă oamenilor să nu pună mustul la fermentat în spații închise și să nu intre în încăperile în care fierbe vinul fără a asigura o ventilație corespunzătoare. Iar, dacă totuşi o fac, să anunțe pe cineva că intră.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ