TRANS BUS, UNIC OPERATOR DE TRANSPORT

0
76

Au fost ultimele zile în care, pe străzile din municipiul Buzău, au mai circulat microbuzele tip maxi taxi. Transportul public va fi asigurat doar de autobuzele Trans Bus după ce licența microbuzelor a expirat, iar șefii din Palatul Comunal au decis să nu o mai prelungească. Ulterior, din postura de unic operator de transport ,Trans Bus va putea depune proiectul pentru achiziția de autobuze electrice cu bani de la Uniunea Europeană.
Primarul Constantin Toma spune că, începând de săptămâna viitoare, nu vor mai fi văzute maxi-taxi pe străzile din oraș, iar Trans Bus va deveni singurul operator de transport din municipiul Buzău. Cele 95 de autobuze aflate acum în dotarea Trans Bus vor asigura nevoile buzoienilor. Acestea vor circula mai des, în special la orele de vârf.
Unii dintre proprietarii microbuzelor care efectuau curse în municipiul Buzău au acționat Primăria în judecată, sperând astfel să mai obțină o amânare a deciziei lansate de municipalitate. Însă primele procese au fost pierdute de către transportatori.
Astfel, din postura de unic operator de transport, Trans Bus va putea depune proiectul pentru achiziția de autobuze electrice cu bani de la Uniunea Europeană.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ