Transport și apă separate pentru județul Buzău

0
16

Servicii județene care exceptează municipiul
Consiliul Județean Buzău își propune înființarea unui serviciu de transport public de persoane și a unei societăți de furnizare a apei potabile și canalizare pe modelul celor deja existente la nivelul municipiului Buzău. Serviciile ar urma să fie prestate doar la nivelul comunelor din județ, exceptând orașul Buzău.
Pentru a furniza servicii de transport persoane care să se ridice la standarde înalte atât în ceea ce privește siguranța cât și calitatea, Consiliul Județean Buzău își propune înființarea unei societăți de transport pe modelul Trans-Bus care funcționează la nivelul municipiului Buzău.
Societatea de transport ar urma să funcționeze la nivelul comunelor din județ. Reprezentanții Consiliului Județean iau în considerare și înființarea unei societăți de apă-canal pe modelul Companiei de Apă din municipiul Buzău care ar urma să furnizeze servicii doar la nivelul județului, exceptând municipiul Buzău.
O parte din consilieri locali s-au declarat de acord cu înființarea societăților care ar urma să fie administrate de consiliu.
Discuțiile privind înființarea celor două societăți au apărut în contextul în care Consiliul Județean Buzău a aprobat astăzi două proiecte de hotărâre care vizează aprobarea unor licențe de traseu între municipiul Buzău și localitățile Robeasca, Săgeata și Găvănești.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ