TRANSPORTATORII AGABARITICI PUȘI LA PLATĂ

0
68

Veste proastă pentru transportatorii din județul Buzău. Reprezentanții Consiliul Județean au luat măsuri drastice pentru a proteja drumurile județene. Astfel, transportatorii care vor să tranziteze aceste tronsoane vor fi nevoiți să obțină o autorizație specială pentru care vor trebui să plătească taxe. Banii încasați vor fi folosiți pentru întreținerea drumurilor județene.

Consiliul Județean este într-un amplu proces de reabilitare a drumurilor județului. Cu toate acestea reprezentanții instituției se lovesc de ceva timp de o problemă care le dă serioase bătăi de cap. Mai exact, transportatorii cu camioanele încărcate până la refuz care au dus la deteriorarea șoselelor.

Tocmai pentru protejarea drumurilor, recent, în ședința Consiliului Județean s-a adoptat regulamentul privind circulația pe drumurile publice județene a vehiculelor rutiere cu greutăți sau cu dimensiuni de gabarit care depășesc limitele maxime prevăzute de actul normativ privind regimul drumurilor. Astfel, circulația vehiculelor rutiere va fi permisă pe drumurile județene numai dacă îndeplinesc unele condiții stipulate în acest regulament. Mai exact, transportatorii vor trebui să obțină o autorizație specială pentru transport pentru care vor fi nevoiți să plătească taxe. Consiliul Județean va folosi banii strânși din aceste taxe pentru mentenanța drumurilor.

O mare problemă au ridicat-o camioanele încărcate până la refuz cu lemne. Transportatorii sunt sfătuiți să își procure autorizația necesară, deoarece în caz contrar vor suporta consecințele.

Anul viitor, Consiliul Județean va achiziționa mai multe cântare electronice cu ajutorul cărora vor putea fi despistate în trafic mult mai ușor camioanele cu gabarit depășit și în acest mod ar încălca legislația în vigoare.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ