“Treasure Games”, reality-show în “Ținutul Buzăului”

0
8

P.E.Neagu: “Abia aștept pe tanti Leana…”
Geoparcul Internațional UNESCO Ținutul Buzăului va fi „vedetă” în “Treasure Games”, primul reality-show din social media românească. Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor povesti despre experiența pe care o oferă acest teritoriu.
Institutul Cultural Român de la Bruxelles și Ambasada României în Regatul Belgiei a organizat expoziția de fotografie „ȚINUTUL BUZĂULUI – GEOPARC UNESCO”, realizată cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Muzeului Județean Buzău, în urma obținerii validării oficiale ca geoparc internațional UNESCO, recunoscut drept teritoriu cu valori naturale și culturale de importanță globală. A fost un eveniment cu impact major pentru popularizarea zonelor turistice ale județului Buzău, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.
Iar povestea merge mai departe. Geoparcul Internațional UNESCO “Ținutul Buzăului” va fi „vedetă” în “Treasure Games”, primul reality-show din social media românească.
Va fi încă o ocazie ca puncte de atracție cum ar fi Vulcanii Noroioși, focurile vii, trovanții, muntele de sare dar și obiceiurile tradiționale alături bucătăria locală să fie cunoscute atât pe plan național cât și internațional.
Teritoriu rural din zona submontană a județului Buzău, „Ținutul Buzăului” prezintă elemente de interes geologic de valoare globală, întinzându-se pe o suprafață de peste 1000 de kilometri pătrați și având o populație de peste 40.000 de locuitori. „Ținutul Buzăului”, cu cele 18 comune componente, reprezintă cel mai amplu proiect de dezvoltare locală pentru județul Buzău, reprezentativ pentru zona Munteniei și pentru întreaga Românie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ