TRECERE DE PIETONI 3D

2
335

Municipiul Buzău se bucură, de astăzi, de prima trecere de pietoni 3D. Proiectul a fost inspirat după un model realizat în Islanda, iar elevii Liceului de Arte din municipiu au reușit să îl pună în practică. Aceștia au desenat astăzi prima zebră tridimensională, menită să atragă atenția șoferilor că trebuie să încetinească pentru a acorda prioritate pietonilor.

Prima trecere de pietoni 3D funcționează de astăzi în municipiul Buzău. Pe strada Bucegi, chiar în fața Liceului de Arte, elevii au reușit să deseneze pe șosea prima zebră tridimenisonală. Ideea le-a avenit autorităților locale după ce au văzut un model într-o localitate din Islanda, apoi au lansat provocarea liceenilor talentați de a realiza o zebră asemănătoare și la Buzău.

După ce au primit poza, elevii și profesoara de arhitectură au început să lucreze la proiect. Munca nu a fost una deloc ușoară, însă după mai multe linii și schițe, s-a ajuns la proiectul ideal de pus în practică.

Elevii și profesorii au desenat noua trecerea de pietoni astăzi, iar de ajutor le-au fost muncitorii de la Urbis Serv. Zebra a fost pictată astfel încât să se creeze un efect 3D,  prin aceasta dorindu-se ca șoferii să fie mai atenți în zona trecerii de pietoni pe care o traversează zilnic zeci de elevi.

Autoritățile municipale s-au declarat mulțumite de lucrarea făcută de elevii Liceului de Arte și spuncă astfel de treceri de pietoni vor fi realizate, din primăvară, în mai multe zone ale orașului.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ