TREI INCENDII ÎN MAI PUŢIN DE O ORĂ

0
114

Trei incendii de vegetație uscată s-au declanșat simultan,joi seară la Scorţoasa, Pietroasele şi Beceni. Pentru stingerea focului pompierii de la ISU, au mobilizat şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile respective pentru că vântul a amplificat flăcările. Aşa cum era de aşteptat, incendiile au avut aceeaşi cauză, anume arderile necontrolate provocate de proprietarii de terenuri agricole.
Practica des întâlnită, în această perioadă a arderii intenţionate a vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole i-a pus iar în dificultate pe pompieri. În mai puţin de o oră mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care au fost trimise să intervină, pentru stingerea unor incendii de amploare în trei localităţi diferite ale judeţului. Alarma a fost dată joi seară, iar pompierii militari au apelat şi la ajutorul voluntarilor din Scorţoasa, Pietroasele şi Beceni, localităţi în care au fost semnalate incendiile. Intervenţia s-a prelungit până târziu, în noapte.
La final, pompierii au aflat şi cauza incendiilor, o cauză foarte frecventă în perioadele în care agricultorii încearcă să scape de uscăciunile de pe terenurile agricole şi dau foc intenţionat.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă le atrag atenţia celor care dau foc vegetaţiei uscate că, această practică este una periculoasă şi nu poate fi făcută decât în baza unui acord al Agenţiei de Protecţia Mediului şi cu permisiunea autorităţilor locale.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ