Trei olimpiade susținute la Buzău

0
34

Clădirea “I.C.Brătianu” devine secție exterioară a Muzeului Județean
Consiliul Județean Buzău a aprobat finanțarea organizării fazei naționale a Olimpiadelor școlare de Chimie, Pedagogie și Limbă Rromani Maternă, a Concursului Național „Margareta Sterian” ediția a – XIV a respectiv a Proiectului Județean „Învățământul buzoian între tradiție și modernitate”. Competițiile școlare sunt la faza de nivel național, stabilite prin Calendarul aprobat de Ministerul Educației Naționale a se desfășura în Buzău pentru anul școlar 2023 – 2024.
Totodată, Consiliul Județean Buzău a aprobat la ultima ședință înființarea Secției –Centrul Muzeal IC Brătianu ca secție exterioară a Muzeului Județean Buzău.
Prin proiectul „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului muzeal I.C. Brătianu” finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 a fost reabilitat imobilul respectiv cu funcţiunea de centru muzeal. Având în vedere destinaţia şi obiectul de activitate, această clădire a fost dată în administrare Muzeului Judeţean Buzău. Potrivit indicatorilor de rezultat din cererea de finanţare, la finalizarea proiectului se înfiinţează un număr de 14 posturi, număr aprobat suplimentar în numărul de posturi comunicat anual de Instituţia Prefectului – Judeţul Buzău.

Florin Zafiu
Cristi Zburlescu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ