TREI PODURI LA VADU PAȘII

0
53

Mult a fost, puțin a mai rămas. Circulția între municipiul Buzău și comuna Vadu Pașii ar urma să fie reluată pe pod după ce autoritățile locale și cele centrale s-au pus de acord asupra formei proiectului de investiții.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat că, în curând, va începe organizarea șantierului, iar lucrările ar putea debuta chiar de luna viitoare. Pentru a se ajunge la acest consens Consiliul Județean și Primăria comunei Vadu Pașii au trebuit să accepte soluția ridicării unui nou pod rutier, pe lângă cel feroviar și cel închis circulației în anul 2005, în urma inundațiilor. În acest moment se mai așteaptă un singur aviz oficial.

Actualul pod rutier, construit de Anghel Salingy peste râul Buzău, baza campaniilor electorale din ultimii ani, va fi reabilitat și va putea fi circulat doar de către pietoni.

Podul de la Vadu Pașii va reprezenta un obiectiv strategic local și național. Asta pentru că va scurta timpul pe care cetățenii comunei, care vor să ajungă cu mașina în municipiul Buzău, îl alocă navetei și totodată va putea susține circulația rutieră în cazul în care podul de la Mărăcineni va intra într-o reabilitare totală.

Garanțiile autorităților, din păcate, nu-i mai conving pe cetățenii din Vadu Pașii. Unul dintre ei spunea că va trebui să se nască din nou marele academician și inginer constructor Anghel Saligny pentru ca localnicii să mai poată circula cu mașina pe pod.

Lucrările de construcție a noului pod peste râul Buzău în zona Vadu Pașii ar urma să se desfășoare pe parcursul a 36 de luni, iar valoarea lor se ridică la suma de 26 milioane lei. (FLORIN ZAFIU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ