Trenurile din Buzău, pline cu refugiați

0
25

Polițiștii au ajutat un ucrainean în trafic
Trenurile dinspre Suceava care tren prin Buzău sunt pline de refugiați ucrainieni. Zeci de familii au fugit din calea gloanțelor pentru a se salva. O parte dintre ei vor rămâne la noi în țară până când războiul se va încheia, alții se gândesc mai departe să ia calea vestului. Printre cei care își ascund lacrimile cu ajutorul unor zâmbete optimiste este și o mamă cu doi copii care a plecat din Kiev spre București.
Garniturile de tren care fac legătura dintre Suceava, Botoșani și București, prin Buzău au devenit neîncăpătoare. Sute de refugiați ucrainieni, cu precădere femei, copii și vârstnici au ales să plece din fața unui război crunt care nu se știe cât timp va dura și cu ce consecințe se va sfârși. După zeci de ore petrecute în vămile din nordul țări, ucrainienii au reușit să prindă trenul speranței către capitala României. Și-au luat câteva bagaje cu strictul necesar și au pornit la drum.
Printre călători, o tânără din Kiev cu doi copii, care a plecat lăsându-și soțul în Ucraina să ducă o luptă crâncenă. Cei mici știu din ce motiv au fugit și speră ca tatăl lor să aducă pacea din nou în țară.
Dacă în Ucraina a fost alungată de război, în România a găsit un colț de liniște pentru copii și ospitalitate.
Deși lucrurile sunt departe de a se încheia, speranța că Ucraina își va recăpăta pacea îi determină pe refugiați să fie optimiști.
Un alt ucrainean a fost ajutat de polițiștii buzoieni după ce a făcut o pană pe DN2E85. În timp ce desfășurau acțiuni în trafic, oamenii legii au observat o persoană care a oprit autoturismul pe marginea carosabilului și părea dezorientată. Au înțeles că șoferul este de naționalitate ucraineană și reușise să își salveze familia din calea atacurilor dar acum se confrunta cu problemă la autoturism din pricina unei pene. Rutieriștii au găsită o anvelopă potrivită după care s-au dus la vulcanizare pentru a o monta. La final, emoționat de ajutorul primit, bărbatul le-a oferit polițiștilor câte o îmbrățișare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ