Trotinetele, pericol public

0
22

Primăria va lua o decizie cu privire la trotinetele electrice
Din ce în ce mai multe primării se gândesc să interzică circulația trotinetelor pe drumurile publice din pricina accidentelor. Un eveniment rutier a avut loc în apropiere de municipiul Buzău între o autotutilitară și un astfel de mijloc de transport electric. Sindicatele din poliție sunt de părere că circulația trotinetelor ar trebui reglementată iar Primăria Buzău se gândește de asemenea la o decizie în acest sens.
O coliziune între o autotutilitară la volanul căreia se afla un șofer buzoian de 34 de ani și o trotinetă condusă din sens opus de un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara a avut loc la Spătaru. În urma accidentului, bărbatul de pe trotinetă a fost rănit necesitând îngrijiri medicale.
Trotinetele electrice sunt soluţia pentru un trafic mai lejer, însă reprezintă un real pericol. Din acest motiv, unele oraşe iau în calcul să le interzică. La cest moment Primăria Municipiului Buzău nu a luat o decizie în schimb a respins solicitarea unei firme de a aduce în oraș trotinete electrice pe care să le închirieze.
Reglementarea trotinetelor este cerută atât de parlamentari cât și de sindicatele din poliție.
Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție atrag atenția celor care folosesc astfel de mijloace de transport să respecte regulile de circulație.
Spre exemplu Primăria Drobeta Turnu Severin va interzice trotinetele electrice în zonele pietonale din oraș, din cauza numeroaselor plângeri venite din partea celorlalți participanți la trafic.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ