Tur virtual al Muzeului ”Vergu Mănăilă”

0
36

Cu telefonul prin sălile cu exponate
Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă” poate fi vizitat de acum de pe telefonul mobil sau de pe orice alt dispozitiv conectat la o rețea de Internet. O facilitate care a fost lansată în premieră de Muzeul Județean Buzău și disponibilă acum la îndemâna oricui.
Muzeul Județean Buzău a lansat în premieră un tur virtual al colecțiilor de patrimoniu ce permite vizitarea online a expoziției din cadrul Muzeului de Etnografie Vergu Mănăilă într-o manieră în care este pus în valoare atât imobilul, monument istoric, precum și bunurile ce alcătuiesc colecția. Turul este completat cu informații text dar și cu fotografii de detaliu al unora dintre exponate, pentru fiecare dintre spațiile expoziționale. Pentru a putea realiza turul virtual, cei interesați au nevoie doar de acces la Internet.
Turul virtual lansat alături de digitalizarea patrimoniului cultural are rolul de a transforma și de a adapta Muzeul Județean Buzău la realitățile instituțiilor culturale contemporane.
Pentru ca vizitatorul online să aibă parte de o experiență cât mai reală, a fost depus un efort considerabil.
Muzeul”Vergu Mănăilă” poate fi vizitat la adresa www.muzeubuzau.ro/tur-virtual-vergu-manaila, începând cu data de 06 aprilie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ