UITE-L, NU-I INVESTITORUL LA NIKMOB

0
27

Situația angajaților de la Nehoiu rămâne incertă
Anunțul potrivit căruia fabrica de mobilă Nikmob din Nehoiu ar putea fi preluată de un investitor, pare a fi departe de realitate. Oamenii de afaceri din zonă și angajații susțin că nu există niciun antreprenor dornic să preia afacerea, iar promisiunile au fost făcute cu scopul de calma situația.
Sute de oameni, angajați ai fabricii de mobilă Nikmob din Nehoiu au ieșit în stradă pentru că nu și-au mai primit salariile și bonurile de masă din luna aprilie. În urma unor discuții, atât reprezentanții Primăriei Nehoiu cât și conducerea au promis salariaților că fabrica va fi preluată de către un nou investitor ce va stinge datoriile. Până acum însă, niciun nume de firmă nu a fost vehiculat, iar oamenii de afaceri din zonă, alături de salariații fabricii, sunt de părere că deocamdată nu poate fi vorba de așa ceva.
Prezent la emisiunea “Subiectul zilei”, unul dintre inspectorii ITM, care a derulat pe parcursul săptămânii trecute un control la fabrica de mobilă, a anunțat că există o verificare în curs și abia la final se vor anunța sancțiuni sau măsuri de remediere.
Săptămâna trecută, inspectorii ITM Buzău au desfășurat un control de amploare la fabrica de mobilă Nikmob, pentru a verifica dacă au fost respectate obligațiile din contractul de muncă. Potrivit ITM:
“Salariile sunt acordate lucrătorilor până în luna martie 2021, inclusiv. Nu sunt acordate salariile aferente lunii aprilie 2021 și nici bonurile de masă aferente lunii mai 2021 în valoare de 200 de lei.”

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ