Ultimatum dat de sindicatele din Învățământ

0
30

În două săptămâni se întrerupe activitatea în școli
Sindicaliștii din Învățământ amenință cu întreruperea activității din pricina personalului nedidactic plătit pe o grilă de salarizare similară unui muncitor necalificat. Practic oamenii lucrează pe un venit minim garantat în situația în care zi de zi veghează și au grijă de mii de copii. Dacă drepturile salariale nu vor fi acordate potrivit muncii prestate atunci sindicatele amenință cu grevă și procese în instanță.
Sindicatul din Învățământul Preuniversitar-Buzău strânge rândurile pentru personalul nedidactic. Având în vedere că angajați din sistemul de Educație, beneficiază de cele mai mici salarii, fără sporuri și alte beneficii, în condițiile în care munca pe care o prestează este deosebit de importantă pentru desfășurarea activităților din unitățile de învățământ, sindicaliștii vor merge în instanță.
Se împlinesc trei ani de când nu a avut loc nicio creștere salarială, ceea ce a dus ca, în prezent, oamenii să fie condamnați să se descurce cu salariul minim pe economie. Facturile au crescut substanțial, inflația a redus puterea de cumpărare iar salariile pe care le câștigă nu le permit să își mai susțină familiile. În paralel cu acțiunile juridice din instanță, sindicaliștii amenință cu întreruperea activității în școli până când personalul nedidactic va beneficia de venituri mai mari.
Diferențierea între personalul didactic și nedidactic este considerată de către sindicate o greșeală făcută de ministerul Educației.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ