UN ALT CAZ DE WEST NILE, LA BUZĂU

0
60

Un nou caz de infestare cu virusul West Nile a fost confirmat, la Buzău. Pacientul este un adolescent în vârstă de 17 ani din localitatea Clondiru, care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență, ulterior a fost externat și urmează tratament medical la domiciliu.

West Nile a mai făcut deja o victimă la Buzău, la sfârșitul lunii trecute, când o femeie de 80 de ani din comuna Puieşti, a decedat după ce a fost transferată la Bucureşti, cu diagnosticul meningo-encefalită. Iar cazul tânărului din Clondiru este cel de-al doilea înregistrat în județul nostru. În atenția autorităților sanitare s-a mai aflat o femeie din municipiul Buzău, însă în cazul acesteia nu a fost confirmată îmbolnăvirea. După această situație, Primăria din Ulmeni a primit sarcină din partea Direcției de Sănătate Publică să efectueze o dezinsecție serioasă pentru a preîntâmpina alte îmbolnăviri.

Cele două cazuri de infestare cu West Nile din județul nostru afectează foarte serios activitatea Centrului de Transfuzii Sanguine. Timp de o lună, donatorii care vin din aceste zone nu pot fi primiți și, în plus, nici colecta mobilă de sânge nuse mai poate face în aceste comune și în localitățile limitrofe. Aceste restricții vin pe fondul unei crize acute de sânge înregistrată în Buzău. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ