Un deputat de Buzău vrea să taie ajutoarele sociale

0
16

Adio venit minim garantat…
Un parlamentar de Buzău le-a pus gând rău beneficiarilor ajutorului social. Cine nu muncește, nu primește, este deviza după care deputatul PSD Romeo Lungu pare că s-a ghidat atunci când s-a horătât să voteze un proiect legislativ în acest sens.
ROMEO LUNGU FACEBOOK
“Cei care sunt 𝗮𝗽𝘁̦𝗶 𝘀𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮, 𝗱𝗮𝗿 𝗿𝗲𝗳𝘂𝘇𝗮 𝘀𝗮 𝗼 𝗳𝗮𝗰𝗮, 𝗻𝘂 𝘃𝗼𝗿 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮𝗷𝘂𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹, înlocuit cu venitul minim de incluziune. Sprijinul social trebuie să ajungă doar la cei care au nevoie, în special la 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗰𝘂 𝗺𝘂𝗹𝘁̦𝗶 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗶 sau 𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗻𝘂 𝗽𝗼𝘁 𝗺𝘂𝗻𝗰𝗶. Este un proiect de lege pe care l-am votat astăzi în Parlament alături de colegii social-democrați. Cei care refuză un loc de muncă de la AJOFM sau voit nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat‼
În jur de 6500 de persoane beneficiază de ajutorul minim garantat, potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău. Alte câteva zeci de persoane își pierd dreptul de a mai încasa ajutorul bănesc prin intermediul unei prevederi deja puse în practică de AJOFM.
Specialiștii în resurse umane atrag însă atenția că măsura de a tăia dreptul la ajutoare sociale nu ar trebui să fie general valabilă pentru toate toți beneficiarii. Sunt persoane care locuiesc în zone îndepărtate care nu pot ajunge la un loc de muncă din lipsa transportului sau a unei infrastructuri adecvate.
Rata șomajului la sfârșitul lunii ianuarie în județul Buzău a fost calculată la 5,48%, în creștere față de luna decembrie.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ