Un Post al Crăciunului mai sănătos

0
18

Recomandări de la nutriționiști
Am intrat în Postul Crăciunului, unul prietenos și mai scurt față de cel al Paștelui dar nu lipsit de pericole alimentare. Nutriționiștii recomandă cât mai multe legume și fructe dar preparate într-un mod sănătos și dozate corect. În orice piață agro-alimentară se găsesc produse care ne pot ajuta să trecem cu brio peste cele 40 de zile de post și care în același timp ne pot aduce un aport de sănătate. Există chiar și deserturi delicioase care se pot realiza doar din produse de post, spun nutriționiștii.
Atenție la conserve și în același timp chiar produsele de patiserie de post ori cartofii, toate consumate în exces ar putea să ne îmbolnăvească, diabetul fiind una dintre cele mai periculoase afecțiuni care se pot instala.
Misiunea de a trece sănătoși peste cele 40 de zile de post nu este ușoară dar nici imposibilă, sunt de părere specialiștii. Există suficiente alimente care ne pot oferi aportul nutrițional necesar și în același timp gătite cu puțină atenție pot fi mai delicioase decât cele de zi cu zi.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ