Un post al Crăciunului mai scump

0
147

Prețurile din Piața centrală nu sunt pentru toate buzunarele
Din data de 15 noiembrie debutează Postul Crăciunului, cel mai lung din an după Postul Paștelui. Se încheie pe 24 decembrie, durează 40 de zile și este mai blând pentru credincioși. În Postul Crăciunului, numit şi Postul Nașterii Domnului, se pot consuma fructe şi legume din care se pot prepara mâncăruri delicioase de post. Prețurile legumelor și fructelor în Piața Centrală au crescut în ultima perioadă, spun comercianții, din pricina scumpirilor la energie și combustibili.
Pentru o parte dintre oameni, prețurile practicate în Piața Centrală încă sunt suportabile. Cei mai mulți dintre buzoienii care aleg să țină post sunt însă pensionari cu venituri mici. Orice ban în plus cheltuit se simte la bugetul fiecăruia. Strugurii și citricele au sărit de 10 lei kilogramul, prin urmare clienții se orientează către mere sau fructe românești cu prețuri de 4-5 lei pe kilogram.
Va fi probabil cel mai scump post al Crăciunului pentru buzoieni. Pentru a-l trece oamenii se gândesc să cumpere cantități mai mici.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ