Un robot pe scena Teatrului „George Ciprian”

0
71

Spectacol simultan în România și în Italia
Teatrul „George Ciprian” și Industria Scenica din Milano organizează la Buzău în perioada noiembrie-decembrie spectacolul de teatru „2032 SMART-FAMILY”. Reprezentația a fost selecționată în Festivalul Național de Teatru – secțiunea Instalații performative, creații online și VR și în festivalul Milano Digital Week. Totodată, premiera din data de 9 noiembrie, ora 20:00, va fi transmisă la nivel internațional prin livestreaming, cu subtitrări în limba engleză, pe YouTube și pe website-ul Festivalului Național de Teatru.
„2032 SMART-FAMILY” este o poveste din viitor despre părinți, copii și roboți. După ce Laura suferă un infarct, fiica ei din Italia îi cumpără un robot social și conectează locuințele lor îndepărtate printr-un sistem inteligent de comunicare.
Spectacolul este unul telematic, pentru că se joacă simultan în România și Italia, cu actori și public în ambele țări. Actorii din cele două spații interacționează în timp real prin Internet. Piesa explorează tema migrației și se bazează pe interviuri cu emigranți români și părinți vârstnici rămași acasă. Cu robotul Ogmios a făcut cunoștință și președintele Consiliului Județean Buzău.
În total, sunt prevăzute 9 reprezentații în noiembrie-decembrie 2022. Intrarea este GRATUITĂ în ambele țări la toate reprezentațiile, dar numai pe bază de rezervare. Pentru a rezerva locuri în Buzău, spectatorii trebuie să folosească sistemul de bilete online al Teatrului „George Ciprian”:

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ