URĂRI DE SĂNĂTATE , CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE

0
24

Numai câțiva zeci de buzoieni au avut curajul să iasă din casă pentru a putea vedea evenimentul desfășurat în Crâng, cu ocazia Zilei Naționale a României. Părinții și bunicii, dotaţi cu mască de protecţie şi steguleţe tricolore și-au luat copiii de mână şi au pornit către parcul Crâng pentru a urmări, de la distanță, ceremoniile organizate de autorități.
Cu mâhnire și tristețe în glas, buzoienii povestesc cum sărbătoresc în acest an, Ziua Naţională, fără a admira obişnuitele parade militare și fără tradiţionala fasole caldă. Cu toții au realizat că sănătatea e cea mai importantă.
“Este foarte important ca tradiția să fie dusă mai departe!”, spune o bunică ce și-a adus nepoata la evenimentul desfășurat în parcul Crâng, cu ocazia Zilei Naționale a României. Ștefania Alexandra este unul dintre copiii care , cu siguranță, va duce mai departe tradiția Sărbătoriri Marii Uniri.
Iustina și Teodor, crescuți de părinți cu valorile tradiționale strămoșesti și cu credință în Dumnezeu, au încântat puținul public prezent cu un cântec patriotic , sub îndrumarea tatălui lor.
Anul acesta festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României s-au desfăsurat în Parcul Crâng, unde autorităţile au participat la Dezvelirea Memorialului Eroilor Regimentului 48 Infanterie. Evenimentul s-a desfășurat, însă, numai cu prezența oficialităților. Buzoienii au putut privi tocmai din dreptul Obeliscului întreaga ceremonie. La final, fiecare a plecat acasă cu speranța că la anul , totul va reveni la normal.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ