Va avea loc rotativa premierilor sau nu?

0
11

Stabilitatea asigurată de PSD pusă sub semnul întrebării
Potrivit protocolului dintre PSD și PNL, funcția de prim-ministru ocupată în acest moment de liberalul Nicolae Ciucă va trebui cedată unui social-democrat până în vara acestui an. Mai precis, după ce Nicolae Ciucă va demisiona, președintele României Klauss Iohannis va trebui să-l numească în funcție pe un reprezentantul al PSD. Recent, șeful statului nu a oferit un răspuns concret vizavi de desemnarea unui prim-ministru din partea PSD.
Ulterior, șeful PSD Marcel Ciolacu a avertizat că stabilitatea coaliției va ține tocmai de respectarea deciziei privind desemnarea unui nou premier:
MARCEL CIOLACU FACEBOOK
“Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.
Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.
Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!
Mai mult decât atât, președintele PSD Marcel Ciolacu a avansat în cadrul unei emisiuni la Prima TV și o dată la care va avea loc rotativa. Președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu este optimist că schimbarea prim-ministrului PNL se va produce.
Principalul candidat pentru funcția de prim-ministru al României din partea PSD este vehiculat a fi Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ