Val de gripe și scutiri medicale

0
9

Ce fenomen a constatat DSP
După declararea primului focar de gripă la o școală din comuna Smeeni, Direcția de Sănătate Publică monitorizează instituțiile de învățământ. Totodată, autoritățile sanitare au constatat un fenomen cu care nu sunt tocmai de acord. Părinții își testează singuri copiii acasă cu teste rapide pentru a observa dacă prezintă simptome de gripă sau viroze respiratorii. În situația în care există un rezultat pozitiv atunci elevii nu sunt trimiși la orele de curs. Ulterior, fără a exista un diagnostic, sunt solicitate scutiri din partea medicilor de familie.
Medicii de familie recunosc faptul că în ultima perioadă din ce în ce mai mulți părinți solicită scutiri, pe fondul rezultatelor obținute după utilizarea testelor rapide. În schimb atrag atenția că nu eliberează documente decât după o consultație amănunțită.
În cazul focarului de la Smeeni acolo unde 9 copii, adică aproape jumătate din numărul total al elevilor dintr-o clasă au fost diagnosticați cu gripă, autoritățile sanitare au impus măsuri de dezinfecție și igienizare. În continuare, DSP va ține sub observație instituțiile de învățământ acolo unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri cu viroze respiratorii, pneumonii și gripă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ