Valul III al falimentelor în HORECA

0
60

Sprijinul din partea statului, greu de accesat
Managerii din domeniul Horeca atrag atenția asupra faptului că urmează o nouă perioadă dificilă atât pentru angajați cât și pentru patroni. Din pricina măsurilor restrictive adoptate de Guvern, din ce în ce mai puțini clienți calcă pragul restaurantelor iar profitul a scăzut dramatic. Pe de altă parte, condiționarea locului de muncă de vaccinarea obligatorie este o greșeală, spun managerii, în contextul unei penurii de angajați.
Domeniul HORECA a intrat în valul III de restricții.Restaurantele, hotelurile sau pensiunile resimt din plin lipsa clienților în ciuda faptului că persoanele vaccinate pot beneficia de servicii. Unul dintre cei mai cunoscuți manageri din domeniul alimentației publice din municipiul Buzău a dezvăluit că firmele sale au reușit să treacă până acum peste criza financiară determinată de măsurile impuse de autorități prin plata impozitelor , care nu a ținut nicidecum cont de profitul aproape inexistent.
Cu toate că statul a promis sprijin financiar firmelor din domeniul HORECA, nu toate au reușit să beneficieze de el din pricina condițiile greu de îndeplinit. Mai mult decât atât, managerii nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie a persoanalului, dacă un refuz ar însemna desfacerea contractului de muncă. Există deja o criză de personal calificat.
Dacă până în acest moment, angajații din domeniul HORECA erau printre primii care rămâneau fără locul de muncă din pricina restructurărilor determinate de lipsa comenzilor, în acest an șomajul lovește într-o paletă mai largă de servicii.
14 societăți comerciale au depus cereri la Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă Buzău pentru acordarea șomajului tehnic. Solicitările vin în contextul restricțiilor care au afectat mai multe sectoare de activitate printre care HORECA, textile sau comerț.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ