VALUL TREI, AGLOMERAȚIE ÎN SPITALE

0
361

TOATE PATURILE DIN SECȚIILE COVID-19 SUNT OCUPATE
Valul trei al pandemiei de coronavirus provoacă o adevărată avalansă de pacienți la cea mai mare unitate spitalicească din județ. Sute de de persoane sunt aduse zilnic la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Ambulanțierii sunt nevoiți să stea zeci de minute în curtea spitalului cu pacienții în mașină. Mai grav,toate paturile din secțiile Covid-19 sunt ocupate, iar conducerea instituției caută soluții ca tițipacienșii să fie tratați.
Aceasta este atmosfera în secția ATI a Spitalului Judeșean Buzău. Mii de buzoieni ajung direct la spital acuzând simptome specifice Covid-19, respectiv, febră, insuficiențe repiratorii, dureri abdominale. Unii dintre ei aleg să nu se mai prezente la medicii de familie și sună direct la ambulanță. Majoritatea prezintă forme mai complicate ale boli și au nevoie urgent de internare , având nevoie și de oxigen. Așa se face că, în prezent, secțiile de ATI și Terapie intensivă au toate paturile ocupate, iar medicii lucrează la foc continuu.
Managerul se așteaptă ca în viitorul apropiat situația să se complice și mai rău. Împreună cu șefii secțiilor, acesta caută soluții pentru ca toți pacienții să fie tratați corespunzător.
Ambulanțierii, cu toate că sunt suprasolicitați, zilnic își pun în pericol sănătatea, încă fac față situației .
Presiunea tot mai mare în spitale este cauzată și de faptul că bolnavii infectați se tratează acasă şi se prezintă la spital în ultimul moment, când sunt în stare gravă.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ