Variantă ocolitoare pe DN10, la Vernești

0
78

Adio cozi de mașini la bariera trenului Nehoiașu
Cozile de mașini și timpul pierdut în fața barierei aflate la nivel cu calea ferată pe DN10, la ieșire din localitatea Vernești ar putea fi date uitării. Cu sprijinul fondurilor din Programul Transport sau PNRR, poate fi construită o variantă ocolitoare, a anunțat deputatul PSD, Romeo Lungu.
ROMEO LUNGU FACEBOOK
“Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat dintre Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești. Aliniamentul propus pentru Varianta de ocolire Vernești se va desprinde din DN10, la sud de comună și va traversa printr-o structură de tip viaduct drumul național DN10 cât și magistrala de cale ferată 504. Varianta de ocolire va avea impact asupra decongestionării traficului, scăderii numărului de accidente, va reduce poluarea fonică, precum și concentrația gazelor cu efect de seră din atmosferă”, a transmis parlamentrul de Buzău.
Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești vor urma să realizeze un parteneriat în vederea atragerii fondurilor necesare pentru demararea lucrărilor de infrastructură.
Deputatul de Buzău Romeo Lungu a mai subliniat că varianta ocolitoare se va asigura accesul..
ROMEO LUNGU FACEBOOK
“….comunei la Autostrada A7…Astfel, traficul va fi deviat, iar cozile din comună vor dispărea! Așteptăm ca Primăria Vernești și Consiliul Județean Buzău să dea hotărârile de consiliu, astfel încât construcția variantei de ocolire să intre în linie dreaptă”.
Dacă lucrurile vor decurge potrivit planurilor atunci varianta ocolitoare a Verneștiului ar putea fi gata până în anul 2027.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ